Posts

SUSHI KING Tetap Menjadi Pujaannnnn

Image
Assalamualaikum,

Ini malam cerita pasal aku keluar makan dengan SAHABAT SEJATI iaitu Yo. I love her so much!!! My BFF sejak dari zaman sekolah menengah lagi kot...dah lama sangat dah ha. Biasanya kami jumpa sebulan sekali tapi kadang-kadang jarang-jarang sekali baru jumpa dalam setahun tu. 
Misi utama kami tiap kali keluar hanyalah MAKAN!!!! hahahaha tak senonoh sungguh! taw nak makan je... XD MAKAN ITU SATU TERAPI, OKAYYY! 
Restoran yang kami pilih kali ni ialah SUSHI KING~ " I love sushi so much but I don't really like seaweed "...hurmmm aci ke idokkkk.hahahhaha Dan lama dah tak makan sushi king ni sebenarnya, bila dah pergi aritu rasa macam banyak ketinggalan sebab selama ni rupanya masih banyak menu yang belum aku terokai terutama yang telur tu, korang baca kat baca ye ada aku ambil gambar...sedap sangat! sushi king belum kecewakan aku lagi buat masa ni. 
TIP PENTING bila makan di Sushi King untuk orang yang kurang "ongkos" seperti aku ialah, order airteh hi…

PINK POMEGRANATE, Nampak Lawa Nampak Sedap~

Image
Assalamualaikum,
"NAMPAK LAWA, NAMPAK SEDAP" seakan-akan dengan lagu tema produk kecantikkan di Malaysia...tu pon kalau korang pernah dengar la kan. berbalik pada tajuk post kali ni, aku nak share pasal rasa aiskrim MAGNUM yang kerap duk buat iklan kat tv. Tapi ni bukan yang latest punya tu, maybe second latest kot..ntah lah tapi baru la jugak.
Nama aiskrim ni PINK POMEGRANATE, maksudnya korang google la sendiri XD........


Okay, semua dah lawa kan, so kita ngappppppppppp!! dan sedap!!!!!!!!!!! YES! memang sedap! lapisan luar manis dan bahagian dalam masam macam blueberry gitu. Bila manis dan masam mula bergabung, rasanya sebati je dalam mulut....kira sesuai la dengan anak tekak aku ni. 
p/s: maaf la ye, tak sempat nak ambik gambar masa gigit lapisan dalam tu sebab kusyuk sangat. opssss

HARGA BERPATUTAN & SEDAP SANGATTTTT DI " AZEE CAFE PUNCAK JALIL "

Image
Assalamualaikum, 
Haritu pernah pergi makan kat AZEE CAFE di Puncak Jalil dengan adik- beradik aku. Serius tak tipu, memang sedap sangat, banyak plak tu setiap hidangan. Memang puas hati la. Tempat ni memang sesuai sangat untuk family.
Tapi aku pelik sebab masa aku pergi tu, tak ramai sangat orang. Dalam hati duk ingat "ni mesti makanan so so je ni". Bila dah makan barulah tersengih-sengih sebab sedap sangat. Maybe tak ramai yang tahu kewujudan cafe ni sebab tu tak ramai yang pergi. Biasalah orang kita ni, kalau viral baru bersungguh-sungguh nak makan kat tempat tu kan (termasuklah aku T.T). 






Kesimpulannya, jangan makan kat tempat yang orang VIRAL je sebab mostly tempat yang viral ni servis tak berapa nak elok sebab orang ramai sangat...huhu. So, sebelum cafe ni viral, eloklah korang pergi cuba sendiri ye. Oh ye, kerusi baby pon ada disediakan...yang ada anak kecil boleh lah bawak satu family.

LOVE : Worse or Better

ASSALAMUALAIKUM,

Facebook sekarang ni suka ingatkan kita mengenai benda-benda yang berlalu seperti contoh post yang kita pernah share atau post yang pernah kawan kita share dan tagged kita. Pada hari ini, keluar notification mengenai post yang pernah sahabatku share di wall saya iaitu sahabat yang bernama Aida Nadia. Post itu ada tentang nasihat daripada seorang yang terkenal juga bagi saya iaitu DENA BAHRIN. Nasihat atau kata-kata tersebut terasa sangat terkesan di hati ini. :D

If the 'Love' makes you become worse. Let it go. it's hard. Allah knows and He will replace someone better for you. If the Love makes your relationship with family or beloved people worse, turn to Allah for decision, Allah knows the best. If you're in dilemma what you want and what make things better. Have faith in Allah, He knows what you've done.He knows what you've sacrificed. Dan, cinta itu memang perlukan pengorbanan. - Dena Bahrin

RESEPI PUDING TRIFLE YANG SANGAT MUDAH!

Image
ASSALAMUALAIKUM,

Tiba-tiba tengah malam ni ada idea nak kongsi resepi puding trifle. Sebenarnya puding trifle ni bukannya payah tapi antara rajin dengan malas je. Jadi, hari ni aku nak kongsi cara-cara membuat gaya orang yang "sibuk" atau erti kata lain, MALAS.

PUDING TRIFLE




BAHAN-BAHAN:

- kek gulung ( perisa pandan is the best one)
- buah campuran
- tepung custard
- serbuk agar-agar
- susu full cream / susu cair
- gula putih / susu pekat manis / stevia / gula perang
- esen vanilla
- air (jika perlu)

CARA-CARA:

1) Mula-mula sekali potong kek gulung dan susun ikut kretiviti, macam aku susun bagi penuh dan padat sebab senang buat dalam satu bekas tu je. Kalau ada lebih lagi, makan je terus kek tu sebab perisa pandan memang sedap...huhu



2) Lepas tu, kita sediakan bahan untuk buat sos custard iaitu tepung custard, susu full cream, susu pekat manis, sedikit esen vanila dan air secukupnya. Kuantiti bahan semuanya bergantung banyak mana kita nak buat sos. Tepung custard tu memadai 2 s…

Juz....Doesn't Mean...

Image
just because i don't scream my feelings, 

doesn't mean i have none. 

Learn From THEM

patiencefrom Asiyah
loyaltyfrom Khadijah
sincerityfrom Aishah
purity from Maryam
steadfastnessfrom Fatimah

Meeting! Meeting! Meeting!

Image
Okay,  settlekan  masalah  anda  dengan  menjerit  kuat-kuat  di  dalam  bilik, macam  eiwa  menjerit  bila  ada  meeting. Sejujur, jujur, jujurnyaaaaa  eiwa  paling  sedih  bila  ada  meeting  sebab  tak  ada  kawan  yang  boleh  diajak  bersembang  semasa  meeting. Member  eiwa  tak  pass  interview  so, haa  sorang-sorang  la  berada  dalam  kesunyian  semasa  meeting  PPKA. TERPINGGIR,  sangatttttt! :'(  PPKA  atau  full  name, Persatuan  Pelajar  Kejuruteraan  Awam!  semuanya  senior-senior  so,  i'm  the  only  one  yang  paling  junior  kena  la  duduk  diam  je. Nak  bersuara  kang  dikatakan  OVER pulak. Terpaksa  la " behave myself " As  a  conclusion, tiap  kali  meeting  tekanan  akan  muncul. Tekanan  tak  dapat  bercakap  secara  bebas. Memang dorang bagi sumbang pendapat masing-masing tapi bila dah sorang-sorang ni, lidah jadi kelu dan idea pown takde. Sekian,  sikit  sudah  lah. Good  Luck  to  myself!!!!!!!! -,- #Biro Persegaran



p/s: Gambar di atas me…